Om musicalen

ET VERDENS-HIT KOMMER TIL DANMARK

Nu kan du endelig opleve Saturday Night Fever live, når musicalen for første gang rammer Danmark i 2017. Musicalen er baseret på filmen, af samme navn, som er den klassiske historie om ung kærlighed, forelskelse og kampen for at lykkes og blive til noget. Saturday Night Fever The Musical giver dig alle de største Bee Gees hits og garanterer dig et brag af en dansemusical med landets dygtigste dansere, et stort live-orkester og selvfølgelig Silas Holst i spidsen.

Udover Silas Holst, tæller de medvirkende bl.a. Amalie Dollerup, Bodil Jørgensen, Allan Olsen, Christine Astrid, Christian Tafdrup, Line Krogholm, Emil Hartmann og den unge pophelt, sangeren Ilang Lumholdt.

Det bliver intet mindre end storslået, når de over 30 medvirkende sangere, dansere, skuespillere og musikere går på scenen i Falconer, og vi glæder os til at se dig. Det bliver én stor fest.


De største hits fra BEE GEES

Staying Alive
How deep is your love
More than a woman
You should be dancing
Disco Inferno
If I can't have you

Og mange mange flere


HANDLINGEN

Den unge Tony Manero (Silas Holst) bor hjemme hos sine italienske forældre i Brooklyn og sidder fast i en trist hverdag med et meningsløst job i en malerforretning. Kun én gang om ugen liver han op. Lørdag aften. Hver lørdag aften på diskoteket 2001 Odyssey forvandles han til kongen af dansegulvet. Pigerne er vilde med ham, drengene vil være ham. Han drømmer kun om at danse og komme væk fra sin triste hverdag i Brooklyn.

Hans faste dansepartner, og pigen alle hans venner går i seng med, Annette (Christine Astrid), er ulykkeligt forelsket i Tony. Tony forelsker sig derimod i den smukke Stephanie (Amalie Dollerup), han møder tilfældigt i sit dansestudie. Han får hende overtalt til at deltage i en dansekonkurrence i stedet for Annette - og så begynder historien om Saturday Night Fever for alvor.

Saturday night fever

OM FILMEN

Filmen Saturday Night Fever, der gjorde John Travolta til en verdensstjerne, fik premiere i 1977 og tog alle med storm. De legendariske Bee Gees skrev soundtracket til filmen, der endte med at blive et af de bedst sælgende soundtracks nogensinde med hits som ’Stayin’ Alive’, ’Night Fever’ og ’How Deep Is Your Love’. Det var Bee Gees’ egen manager Robert Stigwood, der fik bandet med ind over filmprojektet, og Saturday Night Fever blev den første film af sin slags, hvor man blandede film- og musikindustrien, uden at skuespillerne skulle bryde ud i sang, som man ellers så det i musicalfilm. Sangene blev først skrevet til at skulle være hits, også uden for filmen, og derefter blev de hæftet på Saturday Night Fever filmen. Musikken fik derfor en afgørende hovedrolle i filmen og står også frem i dag som det væsentligste aftryk, Saturday Night Fever filmen har efterladt sig.

Instruktøren John Badham lod sig inspirere af en artikel i New York Magazine fra 1976, skrevet af journalisten Nik Cohn, da han skulle lave filmen. Artiklen var en faktuel skildring af New Yorks unge generation med deres vilde dans til diskomusik på undergrunds-diskotekerne og deres higen efter succes. Ca. 20 år efter premieren på Saturday Night Fever afslørede journalisten, at alt i artiklen fra 1976 var fiktivt, og noget han havde fundet på, endda også hovedpersonen i artiklen, der senere blev til filmens hovedrolle: Tony Manero. Det siges derfor, at filmen blev til ved et tilfælde. Bee Gees’ helt egen Barry Gibb sagde engang til journalisten Nik Cohn: “It’s all your bloody fault, isn’t it?”. Det havde han måske nok ret i.


“. . . The new generation takes few risks; it graduates, looks for a job, endures. And once a week, on Saturday night, it explodes . . .”

*Fra New York Magazine, 7. juni 1976, Nik Cohn